Classical NOW! treedt op als medeorganisator Concert for Peace in Concertgebouw

6 Maart 2022 – Classical NOW! was medeorganisator van het Concert for Peace, dat op 6 maart plaatsvond in het Amsterdamse Concertgebouw. Tijdens het concert is ruim 100.000 euro opgehaald voor het hulpfonds voor Oekraïne van Giro 555. Het vredesconcert was een initiatief van de pianiste Anna Fedorova, de slagwerker Konstantyn Napolov – beiden uit Oekraïne – en de Russische celliste Maya Fridman. De musici wonen in Nederland en wilden met een concert zich uitspreken tegen het oorlogsgeweld en voor vrede. 

Classical NOW! is bijgesprongen bij het vormgeven van het programma, het overleg met de musici, en bij de productie en marketing. Wij werkten samen met het Concertgebouw, ​Interartists, 24Classics, Vanderholst Arts Management en De Vries Artists. Pas acht dagen voor het concert is de knoop doorgehakt om het concert te laten plaatsvinden. De kaarten waren binnen 36 uur uitverkocht.  

De musici wisten prominente musici te bewegen om zonder honorarium op te treden, onder wie Liza Ferschtman, Rosanna Phlippens, Diana Tishchenko, Maxim Shalygin (als dirigent), Componist des Vaderlands Martin Fondse, Maryana Golovchenko, Dana Zemtsov, Borys Fedorov, Jonathan Biss, Nino Gvetadze en een kamerorkest met musici van het Concertgebouw Orkest. Opvallend was de prominente rol voor nieuwe muziek. Te beluisteren waren werken van Maxim Shalygin, Christiaan Richter, Martin Fondse, Peteris Vasks, Borys Fedorov, Valentin Silvestrov en Svyatoslav Lunyov. Het concert was live te beluisteren op Radio 4 en is ook uitgezonden op NPO 2 Extra.