Web Analytics 

“No one should be allowed to make music as if he were made of wood. One must reproduce the musical text exactly, but not play like a stone.”

 

Olivier Messiaen

kerst met messiaen

Donderdag 23 december 2021, 20:15

Den Haag: Paleiskerk (gewijzigde locatie)

Vingt Regards sur l’enfant-jésus

Ralph van Raat piano

 

Programma

Olivier Messiaen
Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus

Een immense tour de force

Met zijn Vingt Regards sur l’Enfant Jésus schreef Olivier Messiaen een verpletterend meesterwerk, een twintigdelige cyclus van maar liefst twee uur. De muziek vraagt van de pianist het uiterste: van fluisterzachte akkoorden vol mysterie tot overweldigende extase waarin de fortissimo’s de vleugel omtoveren tot een klankkathedraal. Slechts een handjevol pianisten waagt zich aan deze immense tour de force. Ralph van Raat heeft het stuk al vele jaren op zijn repertoire en maakt van elk recital met de Vingt Regards een onvergetelijke ervaring.

Messiaen begon aan zijn cyclus in 1944, toen Parijs nog door de Duitsers was bezet. Hij voltooide zijn Vingt Regards een jaar later, na de bevrijding.  Het kerstverhaal wordt belicht vanuit allerlei facetten: van de moederliefde van Maria tot een toekomstvisioen waarin Jezus als triomfator op een vurig paard door een woeste lucht met bliksemschichten snelt.

Bestel kaarten : € 10,00 – € 27,50

Den Haag: Paleiskerk

Ralph van Raat speelt met Håkon Austbø het slotdeel van Messiaens Visions de l’Amen voor twee piano’s.

Classical NOW!

Festivals

(Pop-up)concerten

Muziektheater

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Sponsors en subsidiënten