Web Analytics


“Jewish folk music has made a most powerful impression on me. It’s multifaceted, it can appear to be happy while it is tragic. It’s almost always laughter through tears. They express despair in dance music. It is close to my ideas of what music should be. There should always be two layers in music. ”

 

Dimitri Shostakovich

rondom sjostakovitsj

Zondag 17 oktober 2021, 15:00

Den Haag: Paleiskerk

Een pianotrio als in memoriam

Ekaterina Levental mezzosopraan

Frank Peters piano

Daniel Rowland viool

Maja Bogdanović cello

Anna Fedorova piano

 

Programma

Dimitri Sjostakovitsj
Pianotrio nr. 2 in e, opus 67

Sergei Prokofiev
Vijf gedichten van Anna Akhmatova, opus 27

Mieczysław Weinberg
Joodse liederen

Een verhitte discussie

Sjostakovitsj maakte van zijn Tweede piano­trio een in memoriam voor Ivan Sollertinsky, die in 1944 stierf in Novosibirsk. Het is eerder een persoonlijke saluut, dan een uitlaatklep voor de verschrikkingen van de oorlog. Het furieuze scherzo portreteert geen wapengekletter, maar een verhitte discussie tussen de twee vrienden. Een dreamteam komt voor het trio samen: Daniel Rowland, Maja Bogdanović en Anna Fedorova.

 

Joodse thema’s spelen een prominente rol in het trio, dat met de Joodse liederen van Mieczysław Weinberg een prachtige combinatie vormt. ­Ekaterina Levental en pianist Frank Peters voeren ze uit. Ze worden bedolven onder lovende recensies voor hun cd-cyclus met alle liederen van Medtner en willen ook voor Weinberg een pleidooi gaan houden. Ze geven in ons festival een voorproefje.

Bestel kaarten : € 10,00 – € 27,50

Den Haag: Paleiskerk

Russische documentaire over Sjostakovitsj uit 1967.

Classical NOW!

Festivals

(Pop-up)concerten

Muziektheater

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Sponsors en subsidiënten