Zo 22 september – Nieuwe Kerk Den Haag
Drop after Drop

Kamerorkest van het Noorden
Maxim Shalygin dirigent | Maryana Golovchencko sopraan
Werken van Maxim Shalygin, Valentin Silvestrov & Svyatoslav Lunyov

Lees meer

Classical NOW! brengt extra kleur en dynamiek in het Haagse muziekleven met avontuurlijke festivals en concerten met klassieke en nieuwe muziek – ook in combinatie met theater, film en literatuur.

Achtergronden en nieuws

“Godowsky’s pianistische universum heeft op mij een verslavend effect”
Een interview met Tobias Borsboom

De pianist Tobias Borsboom speurt voortdurend naar verborgen schatten in het pianorepertoire. Hij speelt op donderdag 16 november bij ons de ‘Java Suite’ van Leopold Godowsky, wiens pianistisch universum op hem een verslavend effect heeft. We gingen met Tobias Borsboom in gesprek.

lees meer

“Als ik Bachs Chaconne speel weet ik dat ik even over een randje mag turen …”  
Een interview met Liza Ferschtman

Voor de derde keer gaat violiste Liza Ferschtman in haar eentje de dialoog aan met Johann Sebastian Bach. In Utrecht, Den Haag en Londen speelt zij diens Sei Solo a Violino senza Basso accompagnato, beter bekend als de 6  Sonates & Partita’s voor viool solo. Wenneke Savenije interviewde haar.

lees meer

Classical NOW! treedt op als medeorganisator Concert for Peace in Concertgebouw

Classical NOW! was mede-organisator van het Concert for Peace, dat op 6 maart plaatsvond in het Amsterdamse Concertgebouw. Het vredesconcert was een intitiatief van de pianiste Anna Fedorova, de slagwerker Konstantyn Napolov – beiden uit Oekraïne – en de Russische celliste Maya Fridman …

lees meer

Classical NOW! in een notendop

 • Avontuurlijke programma’s
  Musici kunnen repertoire buiten de mainstream spelen. Vaak stukken waar hun hart ligt, die ze met extra passie en zeggingskracht vertolken. Bekende werken klinken in een verrassende context. Zowel nieuwe als doorgewinterde concertbezoekers worden verrast en uitgedaagd.
 • Bevlogen musici en ensembles
  Classical NOW! nodigt musici uit die zich laten aansporen door de inspiratie van het moment. Die de geest van de muziek vinden door ook tussen en achter de noten te kijken.
 • Haagse musici en ensembles 
  Haagse musici, componisten en ensembles krijgen een podium bij Classical NOW! We versterken de lokale ensemble- en makerscultuur. 
 • M​uziek met film, theater en literatuur
  We verrijken de concertbeleving met film, theater en literatuur, als het een artistieke meerwaarde oplevert.
 • Podium voor spontane initiatieven
  Classical NOW! presenteert pop-upconcerten: volwaardige programma’s, die we kort van tevoren opzetten. We kunnen inspelen op de actualiteit en musici de kans geven snel een programma te spelen, als de inspiratie fris is.
 • Informele ambiance
  Classical NOW! geeft elke concertlocatie een informele ambiance, waarin je als concertbezoeker de musici ongedwongen kunt ontmoeten.
 • Concertbezoekers als mede-eigenaar
  Concertbezoekers kunnen als donateurs samen met Classical NOW ! concerten tot stand brengen die ze waardevol vinden en die passen binnen onze artistieke koers. 
Wil je geen concert of nieuws van Classical NOW! missen? 
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!
stuur mij de nieuwsbrief