Vrijdag 14 april 2023, 19:30
Den Haag: Paleiskerk

Francis Poulenc: Een portret

Soirée Poulenc

Reserveer kaarten

Kaartjes:  € 10 – € 29,50

Coraline Groen viool
Jelmer de Moed klarinet 
Bram van Sambeek fagot
Kalle de Bie cello
Drew Santini bariton 
Rik Kuppen piano

Programma

Francis Poulenc

Vioolsonate
Cellosonate
Klarinetsonate
Duo voor klarinet en fagot
Liederen 

Germaine Tailleferre

Kamermuziek en liederen

Poulencs geniale verbeeldingskracht

Een rijkgevulde avond (twee pauzes) met kamermuziek, duosonates, liederen en solostukken van Francis Poulenc. Een avond die de volle bandbreedte van Poulencs geniale verbeeldingskracht toont. Luchtige chansons passeren de revue, meesterlijke liederen op teksten van de surrealist Paul Éluard en de duosonates waarmee Poulenc aan het eind van zijn leven de muziekwereld verblufte. Ook werken van zijn collega Germaine Tailleferre staan op het programma, met wie hij deel uitmaakte van de Groupe de Six en zijn leven lang een warm en vriendschappelijk contact onderhield. Zes jonge toptalenten verschijnen op het podium, allen grote fans van Poulencs muziek. 

Pers- en juryquotes

“Met Drew Santini had het LBE een meer dan geschikte bas in huis voor de titelrol: iemand die vocaal in alles excelleerde.”
De Volkskrant

Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.”
Jury van de Dutch Classical Talent Award

”Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadenzen, spannend en edel spel.”
Jury Oscar Back Concours over winnaar Coraline Groen