Nieuws

Het laatste nieuws over Classical NOW! Wilt u niets missen? Teken dan in op onze nieuwsbrief. Dan bent u als eerste op de hoogte. Bovendien weet u zeker dat geen enkel concert aan uw aandacht ontsnapt.

Stuur mij de nieuwsbrief

Kaartverkoop zomerprogramma gestart

Donderdag 20 mei 2021 – Classical NOW! presenteert in de zomer en in de herfst concerten, muziektheater en kleine festivals op diverse locaties in het centrum van Den Haag. De kaartverkoop voor de eerste vier zomerproducties is gestart. In het openingsconcert op vrijdag 2 juli strijken we neer in de Paleiskerk met een enorme batterij slagwerkinstrumenten. De violist Daniel Rowland, de slagwerker Konstantyn Napolov en vier collega-slagwerkers presenteren Maxim Shalygins Slagwerkmarathon. Shalygins nieuwe slagwerksolostuk Octopus gaat in première. Ook zijn concert voor soloviool en vijf slagwerkers staat op het programma. Een stuk met hallucinerende klankkleuren.

Bekijk het zomerprogramma

35.000 Kijkers voor livestream-nieuwjaarsfestival – “Zonnestralen in deze donkere dagen.”

Maandag 11 januari 2020 – 35.000 kijkers over de hele wereld en tientallen enthousiaste reacties. Wij zijn trots dat ons livestream-nieuwjaarsfestival goed is ontvangen. Van 1 t/m 3 januari streamden we live zeven concerten, in samenwerking met het Stiftfestival vanuit Studio 150 in de Bethlehemkerk in Amsterdam.

Lees meer

Classical NOW! en Stiftfestival wijken met  livestream-nieuwjaarsfestival uit naar Studio 150 in Amsterdam Noord

Classical NOW! en het Stiftfestival brengen op 1, 2 en 3 januari de concertzaal naar uw huiskamer met een volwaardig kamermuziekfestival als livestream op Facebook en YouTube vanuit Studio 150 in Amsterdam. Dertien musici geven 2021 een feestelijke start. Op het programma staan zeven concerten: van verstilde nachtmuziek tot muzikaal vuurwerk.

Lees meer

Kerst met Messiaen verplaatst naar 2021

Door de corona-maatregelen moeten we ons minifestival Kerst met Messiaen helaas verplaatsen naar 2021. Met drie monumentale cycli van Messiaen geven we dan alsnog een prikkelend accent aan het Haagse aanbod met kerstconcerten. Het programma blijft ongewijzigd. De pianist Ralph van Raat speelt de 20-delige Vingt Régards sur L’enfant Jésus. Bert Den Hertog vertolkt op zijn orgel in de Elandkerk Livre du Saint-Sacrement, Messiaens grootste orgelcyclus en voor een organist een enerverende krachttoer. Zijn collega Geerten Van de Wetering presenteert in de Kloosterkerk La nativité du Seigneur met indrukwekkende videoprojecties.

  • Vier sterren in de NRC voor
    La Voix Humaine en Quarantaine

    De theaters en concertzalen gingen 1 juli na de eerste lockdown weer open voor meer dan 30 bezoekers. Classical NOW! presenteerde in samenwerking met OPERA2DAY en LEKS Compagnie La Voix Humaine en Quarantaine, een naar deze tijd vertaalde productie van Francis Poulencs eenakter La Voix Humaine. Deze coproductie was te zien op donderdag 2 en vrijdag 3 juli in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar circa 120 bezoekers welkom waren. De NRC waardeerde de voorstelling met vier sterren.

    Lees meer

    “Het tweeluik is een indrukwekkende tour de force van mezzosopraan Ekaterina Levental, die de voorstelling alleen draagt: Poulencs pianopartij (uitstekend gespeeld door Yoram Ish-Hurwitz) is een soundtrack waarmee ze zo nauw interageert dat je een livepianist nergens mist. … Regisseur Chris Koolmees actualiseerde de telefoonconversatie treffend tot een Facetimegesprek met slecht netwerk, wat de frustraties van de vrouw maar al te invoelbaar maakt. We zien Leventals expressieve gezicht uitvergroot op scherm, nu eens hysterisch getourmenteerd, dan weer gelift door vergeefse hoop. Die uitersten dragen de voorstelling, en wat geeft Levental er met haar gave mezzo, perfecte dictie en sterke présence indringend stem en gezicht aan.”

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Telefonische Kaartverkoop

0900 – 7295 6442

Ma t/m vrij: 9:00 – 17:00

Za: 10:00 – 17:00

Sponsors en subsidiënten